Kendinize Değer Verin!

Stres, günümüzde kaçınılmaz bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Günlük rutinimizde sürekli bir yerlere yetişme ya da bir şeyler yetiştirme telaşı, geçim sağlamak ile ilgili yoğun çalışma koşulları ve iş yükü, ev işleri, çocuklar, sorumluluklar, yoğun duygusal iniş çıkışlar ve bunun yanı sıra çevresel faktörler dediğimiz ses, gürültü, trafik, kalabalık, ısı ve ışık değişimleri bedenimizde adeta bir çarpma etkisi ile kontrolümüzden çıkan tepkiler yaratmaktadır. Anlamsız gerginlikler, öfke patlamaları, şiddet eğilimleri, sürekli ağlamalar, uykusuzluk, baş ağrıları, duygusal değişimler v.s.
Bu durum biz farketmedikçe ve müdahale etmedikçe gitgide yaşam kalitemizi olumsuz yönde etkilemeye başlar. Hatta devam eden durumlarda bedensel, ruhsal ya da zihinsel rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.
Durumun farkında olup tüm olup bitene biraz daha sakin yaklaşmaya çalışmak, kendimizi rahatlatmanın yollarını bulmak gereklidir. LÜTFEN BEDENİNİZİN SİZE VERDİĞİ SİNYALLERİ İYİ TANIYIN ve FARKINDA OLUN!. Bu tıpkı acıkınca yemek, susayınca su içmek gibidir. Bedeninize ve ruhunuza ihtiyacı olanı verin, onu yoksun bırakmayın. Gün içinde sık sık kısa molalarla gözlerimizi 2-3 dak. kapatıp gevşemeye çalışarak burundan nefes alıp ağızdan yavaşça vermek, tamamiyle nefese odaklanarak, bedeni ve ruhu dinlendirmek, iş dışında sevdiğimiz herhangi bir aktiviteye katılmak ya da sevdiğimiz kişilerle biraz sohbet edip bir şeyler içmek gibi… ya da bazen açık havada yapılacak güzel ve tempolu bir yürüyüş, belki de ihtiyacımız olan güzel bir uyku ile beden ve zihnimizdeki bu negatif enerji yükünden arınabiliriz. Unutmayın ki zamanınızı nasıl kullanıp neler yapabileceğiniz tamamen size bağlı. OLMASINI ÇOK İSTEDİĞİNİZ HER ŞEYİ NASIL DA COŞKUYLA YAPTIĞINIZI HATIRLAYIN VE BAHANELERE SIĞINMAYIN!
Sizden başka bir tane daha yok bu dünyada… HER ŞEY GELİP GEÇER.
Zor olan da, güzel olan da… O zaman en değerli kişiye, kendinize iyi bakın!
Sevgiyle…

Scroll to Top
WhatsApp
1
Yardıma ihtiyacınız var mı?
Merhaba 👋 Size yardımcı olabilir miyim?