Neoenerji Uygulamasında Çakraların Yeri Ve Önemi Nedir?

ÇAKRA NEDİR?

Çakralar, enerji bedenimizin birer parçasıdır ve enerji dönüşüm merkezleridir.  Bir başka deyişle çakralar vücudun yedi merkezinden geçen enerjiyi dönüştürürler.

Çakraların Sanskritçe tercüme edilen ve  “ışık tekerleği”  anlamına gelen birçok tanımı vardır.

Çakralara; dönen enerji vorteksleri, vücudun dönme merkezleri veya basitçe güç merkezleri de denir.

Çakra sistemlerinde uzman olan Anodea Judith, onları “Tekerlekler” olarak adlandırıyor.

Bioenerji ya da farklı bir enerji çalışması ile çakralarınız üzerinde bir süre birlikte çalışırsanız, muhtemelen kendi tanımınız ile çakraları açıklayabilirsiniz. Kendi tanımınız yani çakralarınız üzerinde yaşadığınız tecrübeniz sizin için en önemli şeydir.  Bioenerji seansı alarak çakralarınızı hissetmek sizin için nasıl bir deneyim olurdu?

Deneyiminizi bilgiyle birleştirdiğiniz zaman bilgeliğe ulaşırsınız. Bu deneyimi sürdürebilir kılmak sizin elinizdedir.  Bioenerji  ile çakralar üzerinde çalışılırken yaşanan her bir seans her kişi için özeldir ve her seans farklı bir deneyim yaşatır. Çakraları enerji bedeninde hissetmek birinin anlattıkları ya da inandıkları değil ancak sizin gerçek bir seans deneyimi yaşamanız ile gerçekleşir.

Aslında bedenimizde birçok önemli çakra olduğu düşünülmektedir: örneğin; avuç içlerinde, ayak tabanlarında, diz kapaklarında ve dirseklerde bulunan çakralar diğerlerine göre daha önemlidirler. Ama ana çakra merkezleri vücudumuzda omurga boyunca sıralanmaktadır.

Hint felsefesinde, insanın başının üzerinde, tepesinde “pozitif”  bir akım olurken omurga kemiğinin alt boğumunda yani kuyruk sokumunda “negatif” bir akım bulunmaktadır.  Bu kutuplar  arasında akan enerji  gücü “YAŞAM” dır.

Çakralar genellikle  vücuttan çıkan yuvarlak,  enerji  vorteksleri  olarak algılanır.  Kişinin bedenine yandan  bakıldığında çakraları sadece vücudun  önünden değil aynı zamanda  vücudun arka  tarafından da gelen enerji  vorteksleri  olarak algılayabilirsiniz. Kök ve taç çakra haricindeki diğer her çakra, vücudun hem önünde  hem de vücudun arkasında bulunur.

Batı’da, çakraları derinlemesine araştıran ilk kişi olan Charles Webster Leadbeater’e göre, eğer yeterince meraklıysanız, çakraları dönen diskler veya tekerlekler olarak algılayabilirsiniz. Charles Webster Leadbeater  ayrıca yedi çakranın resimlerini de çizmiştir.

Eğer siz de çakralarınızı hissetmek enerji bedeninizi tanımak isterseniz bioenerji seansı alarak bu eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz.  Bioenerji sizi sadece şifalandırmakla kalmaz bedeninizdeki enerji akışını dengeleyerek düzenler. Böylece kendinizi daha zinde daha enerjik ve mutlu hissedersiniz.

Scroll to Top
WhatsApp
1
Yardıma ihtiyacınız var mı?
Merhaba 👋 Size yardımcı olabilir miyim?